Le Mans kvalifikation 2022

Kvalifikationen til 24 timers løbet på Circuit de la Sarthe blev kørt onsdag aften, hvor en stor del af startplaceringer skulle afgøres.

Top 6 fra hver kategori går dog videre til morgendagens Hyperpole, hvor der naturligvis kun var 5 fra Hypercar kategorien, da der kun er 5 biler her.

En bil som ikke kom til start i kvalifikationen var Algarve Pro Racing #45. Steven Thomas havde en afkørsel i de døende minutter af FP1, og det rykkede monteringspunkterne til venstre hjulophæng ud af chassis’et, og det betyder at holdet skal bygge en ny bil – og det gør man ikke bare på halvanden time. Vector Sport #10 var i gang med at skifte motor, og kom heller ud på banen i kvalen.

Porsche #92
Photo: JJ Media

Den timelange kvalifikation startede med tør asfalt, men der var allerede et vejrvarsel ude, om mulig regn i løbet af kvalifikationen.

Størstedelen af holdene havde travlt med at komme på banen, mens et par håndfulde af holdene ventede til den værste trafik var ovre.

Netop trafik var et problem for Toyota Gazoo Racing #7, som måtte zig-zagge sig gennem langsommere trafik, på vej ud på hans flyvende omgang.

Kun 6 minutter inde i kvalifikationen, kom der Gult Flag, da der var en bil som havde været i problemer i Indianapolis. Den kom dog selv videre.

Der var fuld gang i Track Limits bingo, hvor omgangstider blev slettet i ligså højt tempo, som de blev sat.

United Autosports USA #22 fik lov til at beholde deres første flyvende omgang, og var hurtigst af alle biler.

Glickenhaus Racing #708 satte hurtigste tid, men blev overgået af Toyota Gazoo Racing #7 kort tid efter.

Toyota Gazoo Racing #8 var derimod i problemer. Mekanikerne var i gang med at skifte et helt hjulophæng på raceren – men de havde stadig godt tre kvarter til at få bilen skruet færdig.

WRT #31 var næste hold til at sætte hurtigste tid i LMP2 kategorien. TDS Racing x Vaillante #13 var hurtigste LMP2 Pro/Am bil. I GTE Pro var Corvette Racing #64 den hurtigste bil, mens Northwest AMR #98 var hurtigste GTE Am bil.

Porsche #91 ville også blande sig i toppen af GTE Pro, med ny hurtigste tid.

WRT #31
Photo: JJ Media

Glickenhaus Racing #709 satte en marginalt hurtigere tid end holdkammeraterne, hvor de to havde en intern kamp.

Laurens Vanthoor i Porsche #92 satte ny bedste tid i Porsche #92.

Iron Dames Ferrari #85 havde sat en rigtig fin tid, med 3. hurtigste GTE Am tid af alle.

Efter mange af holdene havde taget en lille pause, ville de give den et nyt forsøg, og i flere tilfælde, med en anden kører bag rattet.

Toyota Gazoo Racing #8 kom endelig på banen, efter næsten halvdelen af kvalifikationen var gået.

Der var problemer hele to steder på banen. Der kom Rødt Flag da Michael Fassbender tabte Proton Competition Porsche #93 under nedbremsningen til Daytona Chikanen, og ramte autoværnet ekstremt hårdt, så autoværnet skulle repareres, foruden bilen skulle bjerges. Heldigvis var han OK, men der venter mekanikerne mange timers arbejde.

Samtidig var der problemer omkring Indianapolis, hvor Toyota Gazoo Racing #8 var en tur af banen. De kunne dog komme tilbage til pitten for egen kraft.

Northwest AMR #98
Photo: JJ Media

Efter en lang oprydning, kom der gang i kvalifikationen igen. Der gik dog ikke lang tid, inden regnen faldt hårdt over dele af banen.

Team Penske #5 var en tur af banen i Dunlop Chikanen, men kom selv igennem gruset. Lige netop start/mål og Dunlop til Tertre Rouge var et vådeste område banen.

Det satte en stopper for nye hurtige omgangstider.

TDS Racing x Vaillante #13 var tidligere hurtigste LMp2 Pro/Am bil, men havde fået frataget samtlige tider, var var pludselig bagerst i feltet. Spirit of Race Ferrari #71 havde fået frakendt en hel stribe tider, og var derfor allersidst i feltet.

Toyota Gazoo Racing #8, Glickenhaus Racing #708, Glickenhaus Racing #709, Alpine Elf Team #36 og Toyota Gazoo Racing #8 var videre til Hyperpole blandt Hypercar bilerne.

WRT #31, JOTA #38, Realteam by WRT #41, United Autosports USA #23, United Autosports USA #22 og Prema Orlen Team #9 var LMP2 racerne, som gik videre til morgendagens kørsel.

JOTA #28 med Oliver Rasmussen skal starte løbet fra 13. position i LMP2 kategorien. AF Corse #83 med Nicklas Nielsen 22’er blandt LMP2 racerne, og samtidig 7’er blandt LMP2 Pro/Am bilerne. David Heinemeier Hansson og Inter Europol Competition #43 måtte nøjes med P24 i LMP2 kategorien. CD Sport #27 med Michael Jensen som en af kørerne, var 27. og langsomst blandt LMP2 racerne i kvalifikationen.

Porsche #92 med Michael Christensen, Corvette Racing #63, Porsche #91, Corvette Racing #64, AF Corse #51 og #52 gik videre til Hyperpole, mens Riley Motorsports Ferrari #74 blev slået ud.

Toyota Gazoo Racing #7
Photo: JJ Media

Northwest AMR #98 med Nicki Thiim, Kessel Racing Ferrari #57 med Mikkel Jensen og Frederik Schandorff, AF Corse Ferrari #54, Iron Dames Ferrari #85 med Michelle Gatting, Dempsey-Proton Racing Porsche #77 og AF Corse Ferrari #61 var GTE Am bilerne, som gik videre.

Team Project 1 Porsche #46 med Mikkel Overgaard Pedersen var 9’er blandt GTE Am bilerne, mens TF Sport Aston Martin #33 med Marco Sørensen måtte nøjes med P19 på grund af nogle frakendte omgange på grund af Track Limits.

Der skal afvikles en træning mere fra klokken 22.00-00.00 i dag, inden der køres træning igen i morgen. Hyperpole afvikles i morgen torsdag fra 20.00 til 20.30.

Relaterede nyheder